Aktuálny ročník Jarného stretnutia hotelierov, prebiehajúci v dňoch 27. - 29. mája v priestoroch Residence & Club Hotela Donovaly, bude venovaný predovšetkým témam udržateľného rozvoja hotelierstva.

 

jarne stretnutie hotelierov ahr sr konferencia tophoreca

 

Počas troch dní sa budú odborníci z oblasti HoReCa zaoberať možnosťami a riešeniami, ktoré sú pre budúci vývoj sektora nevyhnutné. Trendy, akými sú udržateľnosť, ochrana a znižovanie dopadov na životné prostredie, začínajú byť štandardnou požiadavkou v HORECA biznise. Celosvetový trend znižovania spotreby a odpadu vyžadujú i hostia. EÚ i vláda SR sa zaoberajú touto situáciou a na programe dňa je nielen znižovanie produkcie odpadov, ale aj zákaz predaja jednorazových obalov, ako aj ďalšie regulácie.

 

Informácie o týchto témach a tiež o aktuálnom vývoji v zavádzaní e-kasy, príspevku na rekreáciu a zvyšovaní príplatkov i ceny práce, poskytnú odborníci a hotelieri z branže.

 

Kompletný zoznam podujatí, možnosti vstupu a znenie programu je k dispozícii na oficiálnej stránke Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska.

 

Jednotlivými okruhmi tém, ktoré zaznejú počas konferencie budú:


RETHINK:
Sú manažéri v hotelierstve a gastronómii na Slovensku pripravení prehodnotiť svoje fungovanie a biznis model v súlade s novými očakávaniami hostí?


REUSE:
Zamýšľajú sa majitelia prevádzok nad tým, ako nielen znova použiť overené recepty, úspešné návody, ale aj materiál či inventár?


RECYCKLÁCIA:
Pre nepripravených môže recyklácia znamenať vyššie náklady, ale príklady z praxe ukazujú,  že byť pripravený znamená priamo šetriť peniaze!
    
 

Cieľom konferencie je sprostredkovať odborníkom v hotelierstve a gastronómii pohľad na budúcnosť branže a na príkladoch z praxe priniesť inšpiráciu a vytvoriť priestor na diskusiu o aktuálnych témach, ktoré riešia profesionáli v HoReCa.

 

 

Text: Tlačová správa AHR SR