11. 04. 2014

Festival kávy Coffeefest Slovakia 2014 bude prebiehať od 12. - 13. apríla v priestoroch hotela Sheraton v Bratislave. Podujatie je cielené širokospektrálne, určené každému, kto túži spoznať kultúru pitia kávy. Coffeefest Slovakia je určené pre všetkých, ktorí by si chceli rozšíriť svoje obzory, naučiť sa správnu prípravu kávy a spoznať množstvo zaujímavých ľudí.

 

O čom bude festival ?
Samozrejme o káve. Heslom festivalu je Z plantáže do šálky, pretože bude dokumentovať celú cestu kávy z plantáží, cez pražiarne, rôzne prípravy až po konečný nápoj.

 

kava1

 

Kto ho organizuje ?
Organizačný tím pozostáva z ľudí, ktorí sa vo svete gastronómie pohybujú profesionálne už niekoľko rokov a zároveň poznajú slovenskú kávovú komunitu, ktorá prejavila veľký záujem o participáciu na podujatí Coffeefest Slovakia. Akciu zastrešujú a podporujú Flot, Akadémia vína Vinoforum a Delikatesy.sk. Organizačný tím pozostáva z nasledovných ľudí: Michal Molčan, Peter Handzuš, Robert Nagy a Viktor Klimo.

 

Prečo ?
Pretože sme mali túžbu povedať o káve viac, než len to, že espresso má mať cremu. A chceli sme ukázať, že u nás a blízkom okolí medzičasom narástlo dostatok výborných kaviarnikov, pražiarov aj baristov nato, aby sme mali čo ukázať a nemuseli pozývať najväčšie a najznámejšie značky na trhu.

 

Čo tým chceme dosiahnuť?
Aby sa surovina zvaná káva nebrala len ako komodita na burze, ale ako základ pre pokojné vychutnávanie, zaujímavé nápoje aj spôsoby prípravy. Cieľom projektu je združovať komunitu kaviarnikov, pražiarov a kávových nadšencov.

 

kava2

 

Samotný program festivalu:


12. 4. SOBOTA – 13:00 AŽ 18:00
4 espresso bary so strojmi La Marzocco
Brew bar (alternatívne metódy prípravy – V60 drip, chemex)
Vacuum pot bar s kávami od THE BARN, Casino Mocca a Square Mile Coffee Roasters
Latte Art bar a Jameson Irish Whisky bar
13:00 – 15:00 Latte Art Jam (pre registrovaných, podrobné info tu)
prednášky od pražiarov, kaviarnikov a zaujímavých ľudí
Espresso Lab – workshopy prípravy espressa

 

kava3

 

 

13. 4. NEDEĽA – 10:00 AŽ 15:00
4 espresso bary so strojmi La Marzocco
Brew bar (alternatívne metódy prípravy)
Vacuum pot bar s kávami od THE BARN, Casino Mocca a Square
Latte Art bar a Jameson Irish Whisky bar
9:30 – 12:00 Slovak Aeropress Championship prednášky od pražiarov, kaviarnikov a zaujímavých ľudí s
ukážkami praženia a workshopy pre alternatívne metódy prípravy.


Počas celej akcie sa budú konať cuppingy – profesionálne degustácie kávy – od Prague Coffee Festival a Industra Coffee baristov.

Celú akciu budú sprevádzať sprievodné aktivity a catering od www.dilmah.sk, Jameson Irish Whiskey, Torticky.sk, LYRA Chocolate a Curaprox.

After-party v Amber's Bar / Sheraton Bratislava Hotel a parížska hudba  od BON – BON.

 

kava4

 

text: coffeefest.sk

foto: fitpro.sk, hrabacik.wordpress.com, amigoscoffee.com, tchibo.sk