A vyberieme sa do hotela, ktorý založil charizmatický pár dizajnérov. Harmonickým je hotel už na prvý pohľad. Strešná konštrukcia má klasickú sedlovú formu so sklonom 45 stupňov. Fasáda je obložená drevenými latami vo svetlých tónoch, ktoré prechádzajú od sivobielej po prírodnú orechovú. Objekt vďaka tomu vyniká v prostredí s blankytnou oblohou a rozľahlou vodnou plochou jazera. Ako uvádzajú majitelia na svojej stránke, počas daždivých dní sa zas fasáda zhoduje so šedou oblohou, keďže jej sivobiely odtieň sa pod vplyvom slnečného žiarenia zvýrazňuje alebo utlmuje. 

Foto: Galery69

tophoreca reštaurácia

 

Małgosia & Wojtek Żółtowski, majitelia a zakladatelia, vybudovali hotel znenáhla, postupne ho obohacovali o každý jeden detail. Zákon času sa tu pomaly zastavuje a ponúka hosťom pocit malého mikrokozmu v objatí pokojnej prírodnej scenérie. Tá je v súlade so zámerom autorov, ktorí si povedali, že hotel bude reprezentovať ich tvorivú činnosť a individualitu. Napriek tomu, že hovoríme o dvoch ľuďoch, v celom korpuse ich práce je poznateľná jednota a súlad, demonštrovaný výberom farieb a doplnkov hotela. Ich autorský nábytok má plynulé línie a nesie v sebe odkaz dánskej školy. Ich eamsovský lifestyle je však v tomto bode odlišný od predlohy. Rozhodli sa venovať málovýrobe. Podľa nich je takýto prístup omnoho osobitejší a vrúcnejší než masová produkcia. Napriek tomu, kvalita ich práce je na vysokej úrovni a svedčí o tom aj zaradenie do sietí Design Hotels či White Line Hotels. 

Foto: Galery69

tophoreca izba

Neutrálne tóny sú prítomné na stavbe aj doplnkoch. Tkané textílie nachádzajú svoje miesto pri prírodnom kameni či leštenej betónovej mazanine a piesku. Zemskosť je umocňovaná svetlosťou interiéru a umeleckými dielami, ktoré skrášľujú všetky priestory hotela.

Foto: Galery69

tophoreca jedlo

Pochutíte si na sleďoch v karí omáčke, tataráku zo pstruha, pečenom ovčom syre s karamlizovanou cibuľkou a rukolou, sviečkovej v cestíčku či králikovi s kapary a čiernymi olivami. 

 

Len 2,5 hodiny vzdialený od hlavného mesta, Varšavy, ponúka priestor nielen pre umelcov, ale aj pre gurmánov, ktorí milujú modernú kuchyňu s dotykom organiky a surovosti. Nové verzie receptov zo sladkovodných rýb, šalátov a cestovín sú ozvláštnené poľskou tradičnou kuchyňou a súčasným trendom jednoduchého a zrozumiteľného menu. V okolí hotela je možné vyskúšať jazdu na koni, prechádzky lesom vás zamestnajú na niekoľko hodín a pri troche šťastia tu nazbierate aj huby či lesné plody. Zima mení jazero na ľadovú plochu, takže korčuľovanie či hokej sú ďalšou špecialitou, ktorú môžete na tomto mieste počas svojho pobytu vyskúšať.

Foto: Galery69

tophoreca jazero

Vďaka mólu slúžiacemu ako terasa sa tu môžete opaľovať a v prípade, že by ste mali chuť schladiť sa, môžete skočiť bez zaváhania do šírej vody prírodného jazera. 

Hotel v roku 2014 nadobudol status štvorhvizdičkového hotela. Súčasťou izieb sú malé chladničky (nie minibary, ako ubezpečujú majitelia), takisto prírodná kozmetika, hygienické potreby vrátane prezúvok. Samozrejmosťou je aj hotelový servis. Ak netúžite po plávaní v jazere, môžete sa rozhodnúť pre súkromný bazén alebo SPA s terapeutickými procedúrami. Pochutíte si na sleďoch v karí omáčke, tataráku zo pstruha, pečenom ovčom syre s karamlizovanou cibuľkou a rukolou, sviečkovej v cestíčku či králikovi s kapary a čiernymi olivami. Ceny vám pozitívne vyrazia dych.